Privatlån medsökande

Varför vi anser att det är viktigt med en medsökande till ditt privatlån är för att du får en betydligt bättre ränta samt villkor på ditt privatlån. För att kunna förstår detta måste vi försöka tänkta på hur en bank tänker när de beviljar ett privatlån till en sökande. Vad de egentligen överväger är vad risken med att bevilja ett privatlån till dig är. Ju högre risk de anser att du är – ju sämre villkor och ränta kommer du att få. Hur de analyserar och kommer fram till detta poäng även kallat ”kreditscrore”, består av mängd olika variabler. Med en medsökande kan du få det bästa privatlånet för just dig.

Förbättra din ränta med en medsökande

Medsökande

Hur vi kan veta att medsökande är bidrar till en avsevärt bättre ränta samt villkor på ditt lån är på grund av att de ofta själva säger det. Från bankens perspektiv halveras då risken med att bevilja lånet till dig. På grund av att risken nu är delad på två personer. Detta ger banken en extra säkerhet när du som låntagare har med dig en medsökande på privatlånet. Det finns fler sätt för dig att kunna påverka din ”kreditscore” till det bättre men med en medsökande är detta antagligen det starkaste.

Andra sätt är bland annat att höja din inkomst under ett år genom att arbeta extra, var sparsam under en period för att visa att du inte är en ”spenderare” eller om du har anmärkningar kan du vänta med att ansöka tills dessa har försvunnit. Det finns många sätt att påverka och tittar du på själva ansökan av vad långivare vill att du fyller i formuläret så får du ofta hintar om detta. Ett annat sätt som påverkar mycket är om du är sambo eller inte. Med anledning att om ni är två eller fler i ett hushåll har du som sökande ofta en lägre hushållskostnad och därmed mer pengar över efter räkningar.

Privatlån med medsökande - Sammanfattning

Att ha en medsökande till ditt privatlån kan ge avsevärd stor påverkan av ditt lånevillkor samt låneränta. Vi anser att du bör göra allt i din makt för att få med en medsökande till ditt eventuella privatlån. Detta kommer i slutändan att spara dig tusentals kronor när du väl är klar med betalningen. Vidare kan du även på andra sätt påverka räntan till det bättre på ditt privatlån genom att se vad ansökningsformuläret består av. Vid en snabb anblick kan vi se att bla ålder, inkomst, anställningsform, civilstånd med mera kan påverka ditt privatlån till det bättre eller sämre.